Разделителна Способност DPI при рендър в Revit

Определяне на разделителната способност при рендер в RevitВ тази статия са описани някои от важните настройки при създаване на визуализации в Revit. Проследява се създаването на render стъпка по стъпка.

Създайте камера в модела от менюто View. Използвайте някой от изгледите в план за да настроите местоположенито на камерата, обхвата и ъглите на видимост.

revit-render-dpi-create-camera

Влезте в новосъдадения изглед (най-вероятно с име 3D View 1) и стартирайте render-панела  от ribbon-менюто View->Render. Важно е да се отбележи, че тази команда е активна само в 3D изглед или изглед на камера. Същата команда се намира и като икона при настройките на изгледа в долната част на екрана под моделното пространство.

revit-render-dpi-view-camera

В прозореца Rendering е настройката на разделителната способност Dots per Inch (DPI) с възможни стойности 75, 150, 300 и 600 DPI. Оттам можете да контролирате разделителната способност, но сама по себе си тези DPI са безсмислени. Това става ясно от следния пример:

На следващата картинка виждате два типа настройки за една и съща сцена с една и съща разделителна способност 300 DPI и настройка Quality Setting сложена на Medium.

revit-render-dpi-setup

Рендерирането на първата обаче трае към 30 минути, а втората е за секунди. При Експорт в PNG т.е. без загуба на информация за разлика от JPEG, първата има 35 000 KB, а втората е 5o0 KB.

Тайната е в стойностите на  Width: 1000mm и 100mm и Height: 500mm и 50mm.

Стойностите на Width и Height се задават като излезете от прозореца Rendering, посочвате (маркирате)  рамката на камерата и избирате от ribbon-менюто бутона Size Crop. Ще се отвори прозореца Crop Region Size. Там можете да настроите ширината или височината на картинката в милиметри. Тези рамери умножени по DPI, който е зададен в Rendering, са равни на броя на пикселите по височина и ширина във финалния файл.

revit-render-dpi-crop-view-settings

Тъй като размерите на изгледа са в милиметри, а разделителната способност в dots per inch – броят на пикселите, които се показват в скобите след избор на разделителна способност, се получават като размерите в mm се превръщат в инчове и тогава се умножават по разделителната способност.

Вашият коментар