BIMobject Акредитация

*BIM специалистът на КАД Пойнт Благой Овчаров получи акредитация от BIMobject за технологията BIMScript, чрез която фирми-производители могат да добавят свои обекти в най-голямата и бързоразрастваща се база данни за тримерни строителни компоненти bimobject.com.

Порталът на BIMobject позволява на архитекти, дизайнери, ОВК, ВиК и други да търсят и свалят безплатно BIM обекти за Revit, ArchiCAD и др., които да залагат в свойте Строително Информационните Модели и да вадят спецификации от моделите със същите тези обекти. Освен в bimobject.com тези специалисти могат да ползват и безплатните приложения в среда на Revit, ArchiCAD, SketchUp, AutoCAD и VectorWorks, което им позволява още по-бърза работа. Всеки месец средно 430 хиляди потребители от целия свят влизат в BIMоbject портала или през приложенията, за да търсят желани от тях производители и продукти.

Технологията BIMScript, чрез която се създават BIM обектите, представлява скриптов език, вписван чрез LENA приложение към платформата Rhino 5.0 – най-удобната среда за съдаване и оптимизация на тримерни повърхнинни или солидни модели. КАД Пойнт е представител на Rhino за България и също така и провеждаме курсове на обучение.

Ако Вие сте производител на обекти и искате Вашите компоненти да достигат бързо и лесно до BIM проектантите и до техните инвеститори, трябва да направите следните стъпки:

  • Да скючите договор с BIMobject за поддръжка на Вашата марка (Brand) в bimobject.com;
  • Да закупите Rhino 5.0 с опция за курс на обучение по Rhino (ще се научите как да правите и оптимизирате 3D модели);
  • Да се обучите на LENA и BIMScript в КАД Пойнт или в BIMobject (LENA е безплатно приложение към Rhino 5.0).

*BIM – Building Information Modelling е процес на създаване и управление на цифров строителен модел с физически и функционални характеристики на вградените компоненти.