Autodesk Revit – plug-in за моделиране на асансьори

безплатен plug-in за асансьори в Revit - началоВ основата на повишаването на производителността на Revit са фамилиите и външни приложения към програмата. В интренет има много, напълно свободни за използване библиотеки и add-in-и. Голяма част от производителите на оборудване, обзавеждане, материали и други предлагат на своите сайтове библиотеки за Revit.

Elevatorarchitect е приложение за решаване на вертикалния транспорт в сградите. Освен че предлага библиотеки на асансьори от няколко производители, включва и интреактивен панел за оптимизиране на решението.

Приложението може да се изтегли от страницата на разработчика DigiPara. Поддържа 32 и 64 битова версия за Revit 2011 и 2012, както и няколко езика – английски, немски, руски и др. Инсталацията изисква кратка регистрация, след което на посочения от вас e-mail получавате кода за активиране. При мен кода за активиране се получи 10-15 минути след регистрацията, така че ако и при вас се забави, най-вероятно сте инсталирали както трябва и просто трябва да почакате. Видео инструкции за инсталиране има на самата страница за download тук. След инсталиране командите се появяват в Add-ins менюто на Revit:

безплатен plug-in за асансьори в Revit - меню

При стартиране на командата Elevatorarchitect се отваря панела за избиране на конкретно решение. За да започнете, изберете DigiPara Solution Suggestor. След това задавате единици на проекта (Metric/Imperial), етажни нива, на които да има спирки. Това са етажните нива на сградата, които сте задали в Elevations в Revit. Може да изберете автоматично решение или ръчно задаване на параметрите – тип асансьор, товароносимост, производител:

безплатен plug-in за асансьори в Revit - настройки

Въз основа на зададените параметри програмата избира подходящите асансьори от няколко производителя ( ThyssenKrupp, OTIS, KONE, Schindler, Mitsubishi), от които трябва да изберете поне един. Посочвате в модела в Revit предния ляв ръб на асансьора и от панела приложението избирате командата Create or Update in Revit. Асансьорите, вратите и отворите за шахтите се моделират автоматично. Затваряте панела с Close.

безплатен plug-in за асансьори в Revit - крайно решение

При необходимост винаги може да редактирате групата от асансьори, като пак влезете в панела на приложението.

Вашият коментар